Tijdens de renovatie van de Van der Hoeven kliniek in Utrecht heeft Regel Partners de meet- en regeltechniek vernieuwd. Een innovatief project met voldoende complexiteit.

De oudbouw van de Van der Hoeven kliniek dateert van de jaren ’70-’80 en was toe aan modernisering om weer volledig aan te sluiten bij de wensen en eisen van deze tijd. In de zomer van 2015 ging de renovatie van start. Tijdens de verbouwing waren de patiënten ondergebracht op een andere locatie. De diverse partijen die in de kliniek aan de slag waren, konden hierdoor stevig doorwerken. “Er was een strakke fasering aangebracht”, vertelt Martijn Derickx, projectleider bij Regel Partners. “In totaal zijn het hoofdgebouw, bestaande uit 5 bouwdelen, en 2 bijgebouwen gerenoveerd. De hele verbouwing heeft zo’n half jaar geduurd.”

DXR2-naregelaars

Regel Partners kreeg via Lomans Installatiebedrijf de opdracht voor het vervangen van de meet- en regeltechniek en het plaatsen van nieuwe luchtbehandelingkasten. In de regelkasten zijn 15 PXC 100 ED-regelaars van Siemens toegepast met bijbehorende I/O. Daarnaast 9 kasten op basis van remote I/O gekoppeld. Ook paste Regel Partners zo’n 60 DXR2-naregelaars toe. “Dat was spannend, aangezien DXR2 op dat moment nog maar net gereleased was. Siemens heeft ons geassisteerd bij de configuratie en programmering. In verband met deze nieuwe naregelaars hebben we ook het bovenliggende gebouwbeheersysteem Desigo geüpgrade naar een hogere versie.”

In het eerste kwartaal van 2016 is de vernieuwde Van der Hoeven kliniek weer geopend. Derickx blikt tevreden terug op het project. “Voor ons was dit een mooie, innovatieve opdracht met voldoende complexiteit. Zowel onze klant als de eindgebruiker zijn tevreden.”

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel