In Ede opende op 15 juli een nieuwe topsporthal de deuren. Inmiddels vond daar het WK Volleybal voor spelers onder de twintig jaar plaats. Totaalinstallateur ITN realiseerde alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, waaronder het brandbeveiligingssysteem.

Circa 1.100 toeschouwers kunnen in de topsporthal genieten van nationale en internationale (top)sportwedstrijden en evenementen. De faciliteiten zijn uitstekend: een state-of-the-art fitnessruimte, multifunctionele sportruimtes/dojo en verschillende onderwijsruimten. ITN Installatietechniek is gevestigd in Ede en stond dan ook te trappelen om het project te mogen uitvoeren. Het bedrijf scoorde de opdracht na een aanbesteding. “De nieuwe topsporthal is een schitterend, multifunctioneel gebouw waarin ook onze eigen medewerkers gaan sporten”, vertelt Rensco de Vroom, projectleider bij ITN.

Omroep- en muziekinstallatie

In het kader van de brandbeveiliging paste ITN de nieuwe ontruimingsoplossing Cerberus PACE toe. Deze type A gesproken woord ontruimingsinstallatie, die voldoet aan de EN54-16, kan ook worden ingezet als omroep- en muziekinstallatie. De gemeente Ede hoefde hierdoor als eigenaar van de nieuwe topsporthal niet te investeren in een losse muziek- en omroepinstallatie. In iedere ruimte van het complex is een luidspreker aangebracht met een uitstekende verstaanbaarheid en audiokwaliteit. Ook kan de gebruiker van de topsporthal zijn eigen muziekbron selecteren en het volume in de ruimte regelen. Een gebruikersfunctie die met de Remote Control panels van Cerberus PACE eenvoudig gerealiseerd kon worden.

Nodeloze alarmen voorkomen

ITN heeft het hele gebouw voorzien van Cerberus PRO brandmelders met ASA-technologie om nodeloze alarmen bij bijvoorbeeld douches etc. te voorkomen. Hun inregeling is afgestemd op de specifieke ruimten. Bij de receptie staat een ontruimingspaneel zodat bij een eventuele calamiteit direct vanuit een centraal punt gereageerd kan worden. ITN heeft het sporthalpersoneel geschoold in de bediening van de brandbeveiliging- en ontruimingsinstallatie en gaat deze ook zelf servicen.

Reageer op dit artikel