Wat zeggen onze partners over ons? Wat vinden ze van onze producten en hoe beoordelen ze onze dienstverlening? Aan het woord is Jan Nederveen, directeur Nieuwbouw bij Klimaatservice Holland in Hardinxveld-Giessendam.

Klimaatservice Holland bouwt, renoveert en onderhoudt al meer dan 40 jaar technische installaties voor de utiliteits- en scheepbouw. Het bedrijf werkt onder meer in kantoorgebouwen, scholen en verzorgingshuizen. Daarnaast realiseert Klimaatservice oplossingen voor verwarming, koeling, luchtbehandeling en bijbehorende regeltechniek aan boord van hotelschepen.

Veel synergie

De keuze voor een technische oplossing wordt altijd gemaakt in samenspraak met de klant. Welke technologie wordt toegepast, is onder meer afhankelijk van het soort project en de klantwensen. In grote gebouwen implementeert Klimaatservice vaak Desigo en Total Room Automation van Siemens. Deze bieden volgens Nederveen veel synergiemogelijkheden. “Met het totaalconcept voor ruimtes en de uitstekende technische ondersteuning die we krijgen, kunnen we vaak net iets meer voor de klant realiseren dan collega’s.”

Technische ondersteuning

Op schepen past Klimaatservice vaak Synco toe. Deze regelaar is technisch eenvoudiger dan Desigo en volgens Nederveen gebruiksvriendelijk voor de machinist. “Daarnaast gebruiken wij veel veldapparatuur van Siemens. Je kan deze producten ook prima combineren met regelaars van andere merken. Siemens staat voor betrouwbare oplossingen met een goede look & feel. Als we technische ondersteuning nodig hebben, krijgen we die ook. Dat vinden wij fijn, want we hangen graag iets goeds onder de motorkap!”

Recente projecten

Trots is Klimaatservice op het hoofdkantoor van Damen Shipyards in Gorinchem. Gestart in 2000 met Siemens Unigyr in de eerste gebouwen, is het pand inmiddels voorzien van Desigo PX met naregelingen per ruimte. In het kantoorgebouw van het Pensioenfonds voor de Grafische Bedrijven in Amsterdam moderniseerde Klimaatservice de regeling met Desigo PX-E regelaars. De naregelingen van Siemens zijn hier al voor de derde keer toegepast. Iedere keer opeenvolgende types die uiteraard uitwisselbaar en compatibel zijn. “En natuurlijk zijn wij ook trots op de vele hotelschepen die probleemloos rondvaren”, aldus Nederveen.

 

Bron fotografie: ©van der Kloet Foto & Videoproducties & Damen Shipyards

Reageer op dit artikel