Wat zeggen onze partners over ons? Wat vinden ze van onze producten en hoe beoordelen ze onze dienstverlening? Aan het woord is Marcel de Boer, engineer en inbedrijfsteller bij ENGIE.

“Brandveiligheid is ontzettend belangrijk. Wij zien nog veel gebouwen die op dit vlak niet voldoen aan het huidige Bouwbesluit. Als in het bestek geen voorkeur wordt uitgesproken, adviseren wij altijd Cerberus PRO. Deze oplossing is geschikt voor alle marktsegmenten – van kleine scholen tot grote ziekenhuizen. Doordat we er jarenlang ervaring mee hebben, kunnen we Cerberus PRO snel engineeren en implementeren, wat de totale projectkosten ten goede komt. Je hebt de keuze uit verschillende typen brandmeldcentrales die qua uiterlijk en bediening exact hetzelfde zijn. Eenvoudig voor ons en handig voor onze klanten!”

Innovatieve oplossing

“Aan Cerberus PRO merk je dat Siemens veel investeert in innovatie. Superhandig is de synoptische lus-module om bijvoorbeeld brandweerpanelen met LED-verlichting aan te sluiten. Hierdoor wordt de brandweer bij een calamiteit direct naar de juiste locatie geloodst en gaat geen kostbare tijd verloren. Ook de aspiratie in de melder-lus is mooi; bij andere leveranciers is dit vaak een stand-alone oplossing. De ingebouwde lus-tester in de centrale is slim bedacht. Ik gebruik hem niet vaak omdat het meestal goed gaat, maar in noodsituaties – als je geen tester bij je hebt – is hij erg handig.”

Slimme tools

“Siemens levert intelligente software om Cerberus PRO te configureren. Als je niet aan bepaalde regelgeving voldoet, krijg je een error en kan je niets doorsturen naar de centrale. De software wordt jaarlijks bijgewerkt, maar niet volledig vernieuwd, waardoor we ons niet telkens opnieuw in het pakket hoeven te  verdiepen. Daarnaast zijn er handige tools voor calculatie, engineering en de keuze van de melders. Aangezien ze gewoon in Excel zijn kan iedereen ermee werken. Ze leveren een tijd- en daarmee ook kostenbesparing op.”

Goed afgewerkt

“Het nieuwe voice alarmsysteem Cerberus PACE hebben we nog niet toegepast, maar we hopen het spoedig in de praktijk te kunnen uitproberen. Het ziet er net als alle Siemens-apparatuur mooi uit. Niet alleen het product zelf, maar ook de documentatie is tot in de puntjes afgewerkt.”

Betrokken partner

“Onze contactpersonen bij Siemens zijn fijne mensen met kennis van zaken. Ze komen regelmatig bij ons langs en organiseren interessante kennis-sessies. Ze zijn altijd bereid om mee te denken en staan open voor onze verbetertips vanuit de praktijk. We hebben een uitstekende zakelijke relatie.”

 

Reageer op dit artikel