Onder het motto ‘midden in de toekomst’ gaat op 4 februari 2020 in Jaarbeurs Utrecht de VSK van start. Siemens presenteert op de beurs haar nieuwste automatiseringsoplossingen en digitale technologie om gebouwen comfortabel, flexibel en energiezuinig te maken. Naar goede gewoonte delen op de stand van Siemens ook tal van Siemens Solution Partners hun kennis en kunde met de beursbezoekers.

“De samenleving wordt steeds digitaler”, aldus Gerben de Haan, Sales Manager HVAC bij Siemens. “Op de VSK tonen we hoe onze oplossingen voor gebouwautomatisering meegaan in deze ontwikkeling. Met “smart” systemen en producten kunnen we in samenwerking met onze Solution Partners van ieder gebouw een perflect place maken.”

Perfect Places

Digitalisering maakt bestaande en nieuwe gebouwen ”smart”, waardoor ze op basis van data met de gebruikers kunnen communiceren. De Haan: “Dit legt de basis om gebouwen te optimaliseren voor het doel waarvoor zij ontworpen zijn. Een school met een gezond binnenklimaat met veel frisse lucht en voldoende licht verhoogt de leerprestaties . Een kantoor waarin medewerkers zich comfortabel en veilig voelen en daardoor productiever zijn. Waar mensen via apps eenvoudig vergader- en werkruimte kunnen boeken en de temperatuur en verlichting af kunnen stemmen op hun persoonlijke wensen.”

Kleine en middelgrote gebouwen

Siemens pakt op de VSK uit met veel innovaties. Voor het eerst worden de nieuwe PXC4- en PXC5-regelaars getoond waarmee in kleinere en middelgrote gebouwen het binnenklimaat intelligent geregeld kan worden. Daarnaast de nieuwe KNX Multisensor, die in ruimtes zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid kan meten. Een kostenbesparende oplossing, die bovendien makkelijk te bedienen is. De regelaars zijn via de ABT-app eenvoudig on site te configureren en programmeren. Bezoekers van de Siemens-stand krijgen te zien hoe dit functioneert. Ze maken ook kennis met de nieuwe functionaliteiten van Desigo CC Compact. Deze ‘light’-versie van het gebouwautomatiseringssysteem Desigo CC is speciaal ontworpen voor middelgrote gebouwen. Desigo CC Compact kan naar wens stapsgewijs worden uitgebreid en ‘meegroeien’ met het gebouw.

Building Operator: koppeling met de cloud

Met het nieuwe platform Siemens Building Operator kunnen verschillende soorten en merken gebouwautomatiseringssystemen en –componenten worden gekoppeld met de cloud. Ideaal om 24/7 meerdere gebouwen op afstand veilig te monitoren, beheren en onderhouden. Serviceproviders en onderhoudsbedrijven kunnen hierdoor snel op onregelmatigheden reageren voordat deze een probleem vormen voor de gebouwgebruikers. Door de koppeling met onder meer slimme energiemeters krijgen ze tevens een sterke tool in handen om het energieverbruik van gebouwen te reduceren. De mogelijkheden van de Building Operator worden tijdens de VSK uitvoerig gepresenteerd. Neem alvast een kijkje op www.siemens.com/buildingoperator

Intelligent valves

OEM’ers zijn uitgenodigd om te komen kijken hoe zij de nieuwe Acvatix ‘Intelligent valves’ kunnen toepassen in warmte- en luchtbehandelingssystemen. Deze dynamische afsluiters controleren de flow en temperatuur en passen hun instellingen zelfstandig aan. Door de koppeling met de cloud zijn ze snel te configureren en via een app in bedrijf te stellen. Hun software wordt automatisch up-to-date gehouden.

Sterke partnerships

Met haar nieuwe technologie geeft Siemens antwoord op het streven van gebouweigenaren en -beheerders naar meer duurzaamheid en comfort in hun panden. Hoe brengen we het energieverbruik en de onderhoudskosten omlaag? Hoe realiseren we een optimaal binnenklimaat voor de gebruikers? “We staan met ons portfolio midden in de toekomst”, aldus De Haan. “Maar daar staan we beslist niet alleen! Dankzij onze ruim 15 goed geschoolde en getrainde Solutions Partners kunnen eindgebruikers van onze Desigo- en Synco-oplossingen de hoogste meerwaarde uit hun investering halen. Onze Solution Partners kennen onze technologie als geen ander. Ze kunnen gedegen advies verstrekken over vraagstukken rond bijvoorbeeld energiereductie. Slimme technologie voor het verwarmen en koelen van gebouwen speelt hier een belangrijke rol in. We zijn dan ook trots dat een groot aantal Solution Partners onze VSK-stand komt versterken en kijken uit naar boeiende gesprekken met eindgebruikers, installateurs, machinebouwers en adviseurs.”

De VSK vindt plaats van 4 t/m 7 februari in Jaarbeurs Utrecht. U bent welkom bij Siemens in hal 10, standnummer C010. Registreer u hier voor een gratis toegangskaart.

Reageer op dit artikel