Bedrijven die de Cerberus Pro brandmeldsystemen van Siemens implementeren, kunnen bij vragen en problemen bellen met Technisch Product Support. Vaak volstaat een ‘frisse blik’ om een ogenschijnlijk complex probleem snel op te lossen.

Marijn Eijck is ondernemend, heeft een passie voor techniek en een oplossingsgerichte houding. Deze eigenschappen komen hem als eerstelijns technisch support medewerker dagelijks goed van pas. Solution Partners van de Cerberus Pro-technologie kunnen hem bellen bij problemen met producten of configuratie-instellingen. “Ik krijg vrijwel altijd unieke vraagstukken. Onze partners hebben dan ook grondige kennis van ons portfolio. Ze kunnen de meeste probleemsituaties heel goed zelf oplossen. Als ze bellen, is er meestal écht iets bijzonders aan de hand. Ik vind het leuk om hierover na te denken en de situatie te analyseren. In ons testlab kan ik zelf dingen uitproberen. Het geeft me voldoening om problemen bij het toepassen van onze technologie te helpen oplossen.”

Brede deskundigheid

Technisch Product Support biedt zowel hardware- als softwarematige ondersteuning. “We kunnen ook ondersteunen tijdens de inbedrijfstelling, al zijn onze partners doorgaans goed in staat om dit zelfstandig te doen. Iedere inbedrijfstelling is echter weer anders en het is vaak een spannend moment: het werk moet af, de opdrachtgever komt om de haverklap kijken en er staat druk op de ketel. Dan kunnen er wel eens vragen opduiken rond bijvoorbeeld het programmeren van een centrale of een sturing. In dat geval ben ik het eerste aanspreekpunt. Als ik zelf geen oplossing kan aanreiken, schakel ik met een collega die meer expertise heeft over het betreffende vraagstuk. Fire-safety is een vakgebied met specifieke regelgeving. We hebben hierover alle deskundigen in huis en worden continu bijgespijkerd om onze kennis op peil te houden.”

Van simpel tot complex

Het werk van een Technisch Support Medewerker is heel afwisselend. Geen dag is hetzelfde. “Op sommige vragen kan ik snel antwoord geven, maar het komt ook voor dat ik een hele dag bezig met het vinden van een oplossing. Het leukste vind ik de vraagstukken waar partners al een tijd mee stoeien. De oplossing kan soms verbazingwekkend simpel zijn. Hoe meer kennis je hebt, hoe meer je geneigd bent eenvoudige zaken over het hoofd te zien. Dan kan het heel prettig zijn om telefonisch bij de hand te worden genomen. Storingen waar je niet uitkomt, zijn vaak snel te verhelpen door samen de verschillende stappen door te nemen. Heb je een melder vervangen door een nieuwe melder van hetzelfde type? Is er geen kabel losgekomen?”

Duidelijkheid scheppen

Naast oplossingen kan Technisch Product Support ook duidelijkheid bieden. “Het komt wel eens voor dat een klant om een oplossing vraagt die je wel kúnt realiseren, maar die niet voldoet aan de regelgeving. Als installateur wil je geen zaken bouwen die wettelijk niet mogen. Per slot van rekening heb je het over brandveiligheid en dus personenveiligheid. Bij twijfel over de rechtmatigheid van een gevraagde oplossing denken we als productleverancier graag mee.”

F1: schat aan informatie

Heeft Marijn Eijck nog tips voor partners van de Cerberus Pro -oplossingen? “Je krijgt als partner altijd onze software voor het programmeren van de brandmeldcentrales. Onder de F1-knop zit een schat aan informatie. Alles staat erin: van het aansluiten tot het programmeren, specificaties en bedradingsschema’s. Voor mij is dit een waardevol naslagwerk. Ik begrijp echter goed dat bellen soms makkelijker is. Op momenten dat je alleen nog het probleem ziet, je hoofd vol zit en er geen informatie meer bij kan, is het ook verstandiger om te bellen. We bekijken dan met een frisse blik hoe we je kunnen helpen.” In de toekomst kan Marijn nog effectiever ondersteunen als projecten via internet met de Cerberus Cloud verbonden zijn. Dan kan hij bij vragen live meekijken op het project.

Reageer op dit artikel