Met de nieuwe STABU bestekservice genereer je snel en eenvoudig complete bestekteksten voor gebouwautomatiseringssystemen. Ideaal voor bestekschrijvers, adviseurs en installateurs.

Via de Bestekservice-webpagina genereer je in slechts enkele stappen een complete, fijnmazig opgezette bestektekst. De Siemens tool is eenvoudig te gebruiken op de PC en de tablet. Je start de configuratie door te kiezen voor de verschillende delen van het systeem t.w.‘beheer’, ‘automatiseringsstations’ of ‘ruimteautomatisering’. Vervolgens kun je intuïtief componenten selecteren. Voor aanvullende componenten is een foto met korte beschrijving beschikbaar, die je desgewenst kunt opnemen in je bestektekst. Door op het i-symbool te klikken krijg je meer informatie over de eigenschappen van een component.

Op basis van de keuzes die je maakt wordt de bestektekst automatisch gegenereerd in STABU2. In het mandje rechtsboven op de pagina kun je meerdere varianten bewaren. Dit is bijvoorbeeld handig als je verschillende ruimteoplossingen per verdieping wilt beschrijven. Je kunt eerder gemaakte keuzes voor systemen of componenten altijd veranderen en verder aanvullen. De bestektekst past zich dan automatisch aan. Hij is te downloaden in SUF-, OSF-, TXT- of PDF-formaat.

Persoonlijke benadering en advies blijft belangrijk.
Deze tool vereenvoudigt het schrijven van bestekteksten maar u kunt uiteraard tal van vragen hebben of nadere uitleg willen. Voor meer informatie, advies voor projecten en specifieke toepassingen kunt u terecht bij Jan Willem Duijs, tel. 06-53591069 of mail: jan-willem.duijs@siemens.com

Reageer op dit artikel