De technologie om grote rekensnelheden van computers te combineren met bijna eindeloze mogelijkheden voor dataopslag en -transport ontwikkelt zich razendsnel. Dat raakt ook de bouw- en vastgoedsector. Big data en kunstmatige intelligentie laten gebouwen ‘tot leven komen’, op mensen reageren en zelfs anticiperen. Tijdens de Nationale Conferentie Gebouw Automatisering 2017 (NCGA) wordt u helemaal bijgepraat over deze ontwikkelingen.

De lustrumeditie van de NCGA vindt op 1 en 2 november 2017 plaats bij Taets Art & Event Park in Zaandam. De conferentie staat naar goede gewoonte in het teken van kennisoverdracht over de ontwikkelingen in de gebouwautomatiseringssector. Hoe verandert de technologie de bouw- en vastgoedsector? Wat is de impact van technologie op de strategie van investeerder? Hoe verdien je als stakeholder aan gebouwautomatisering? Wat is de rol van een Systeem Architect? Dit zijn slechts enkele thema’s die tijdens de conferentie aan bod zullen komen.

Inspirerende presentaties

Naast bekende sprekers zoals Hans de Boer (VNO NCW), Doekle Terpstra (UNETO-VNI), John Post (Topsector Energie) en Zef Hemel (Universiteit van Amsterdam) zijn er interessante presentaties door experts uit de sector. Communicatie, Internet of Things, certificering, verduurzaming, commissioning, data science en rendement zijn enkele steekwoorden voor de gepresenteerde kennis. Op de eerste dag van de conferentie vindt tevens een bijeenkomst plaats waarin de technische kant van big data wordt belicht. Hoe realiseren we toepassingen in de gebouwde omgeving?

Siemens toont innovaties

Siemens Building Technologies is beide dagen aanwezig. Wij informeren u over de innovaties op het gebied van onze gebouwbeheersystemen Desigo CC en Control Point. Vooral met Control Point bieden wij een uitstekende oplossing voor gebouwmanagement van kleine tot middelgrote gebouwen. Daarnaast kunt u kennis maken met onze oplossing voor Room Automation. Onze ruimte-naregelingen kunnen worden gekoppeld met onze eigen gebouwbeheersystemen en systemen van andere leveranciers. We gaan graag met u in gesprek over de toegevoegde waarde van “open” systemen en de waarde van data uit uw systemen.

Integratie KNX en Bacnet

Ons portfolio maakt gebruik van open standaarden zoals Bacnet en KNX. Dit vereenvoudigt de integratie van systemen, waardoor eindgebruikers een veilige investering doen. Zowel Bacnet als KNX is nodig om comfortabele en energiezuinige ruimtes te creëren: Bacnet voor het beheren en bewaken van primaire installaties en KNX voor het regelen en besturen daarvan en voor na-regelingen. Tijdens de NCGA tonen wij hoe eenvoudig HVAC- en KNX-producten geïntegreerd kunnen worden.

Aanmelden conferentie

Als partner van de NCGA nodigen wij u uit om deel te nemen. U kunt zich hier kosteloos aanmelden. Kijk voor het volledige programma op www.conferentiegebouwautomatisering.nl.

Reageer op dit artikel