De STABU Bestekservice van Siemens is vernieuwd. De werking is vereenvoudigd en de tool is geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met PC en tablet. Men kan hierdoor sneller en met meer gemak uitgebreide STABU-teksten genereren voor de brandveiligheidssystemen van Siemens.

STABU is de gestandaardiseerde besteksystematiek voor de woning- en utiliteitsbouw in Nederland. Met de STABU Bestekservice kunnen ontwerpers, adviseurs en bestekschrijvers bestekteksten in STABU-formaat genereren voor de brandveiligheidssystemen Cerberus Pro en Sinteso van Siemens

Meer overzicht

De configurator om bestekteksten te genereren is sterk vereenvoudigd, uitgebreid en overzichtelijker gemaakt. Door vanaf het begin te kiezen voor een bepaald scenario (nieuwe installatie, uitbreiding of vervanging) kiest men het basissysteem. Vervolgens kan men dit uitbreiden met aanvullende componenten en systemen. Op basis van deze keuzes wordt de bestektekst direct gegenereerd. Het is ook mogelijk om eerder gemaakte keuzes voor componenten of systemen te veranderen. De bestektekst past zich daarna direct aan aan de nieuwe situatie.

Gebruik

Het maken van keuzes voor een bepaalde component of systeem is zeer intuïtief. Daarnaast is informatie over de eigenschappen van een component te zien door te klikken op het i-symbool. Het wordt hierdoor een stuk eenvoudiger en duidelijker voor de gebruiker om aanvullende informatie te krijgen over een component of systeem.

Nieuwe startpagina

Ook de Bestekservice-webpagina is vernieuwd. Hierop vindt men nu direct de links naar de configuratoren voor Cerberus Pro- en Sinteso-systemen. Daarnaast is er op de site uitvoerige informatie te downloaden van de verschillende portfolio’s zoals brochures, planning tools etc.

Klik hier om naar de Siemens Bestekservice startpagina te gaan.

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel