Met zijn zelfgemaakte demo-koffer helpt Ivo Boon in het hele land partners van Siemens hun kennis over Desigo te verbreden en verdiepen, zodat zij het gebouwbeheersysteem en de veldapparatuur voor ruimteautomatisering optimaal kunnen inzetten.

Ivo is Promotor Desigo Automation binnen Siemens Building Technologies. Hij houdt van techniek en sleutelen. “Ik heb zelf een demo-koffer gefabriceerd om onze ruimteautomatisering te demonstreren. We lopen hierin zowel technisch als qua bediengemak voorop.” De koffer blijkt een echte hit te zijn: in de bedrijven die Ivo bezoekt staan technici vaak urenlang gefascineerd op de knopjes te drukken. “Dat is ook precies de bedoeling: mensen mogen ermee spelen. Wat doen technici liever dan nieuwe ‘kastjes’ uit te proberen en een collega-techneut te bevragen?”

Inhoud voorop

Als promotor heeft Ivo de taak de kennis van Siemens oplossingen bij partners te verbreden en te ondersteunen. De nadruk ligt op inhoud en niet op verkooppraatjes. “Hoewel onze partners zeer ervaren zijn, kan ik eigenlijk altijd wel iets nieuws brengen. Ik help hen onze technologie zo breed mogelijk in te zetten.” Als voormalig tendercoördinator en calculator bij een system integrator kan Ivo zich uitstekend inleven in zijn klanten. Hij snapt maar al te goed waartoe tijdsdruk en gebrek aan informatie tijdens de calculatiefase kan leiden. “Soms zie ik ontwerpen die slimmer en beter hadden gekund, maar in de calculatiefase heb je nu eenmaal niet altijd de tijd om daarover na te denken. Dan kan het nuttig zijn als iemand over je schouder meekijkt. Dit kan ook problemen tijdens de uitvoering voorkomen. Daarom denk ik graag mee en stel ik kritische vragen.”

Promotor Ivo Boon

Eerlijkheid en vertrouwen

Het mooie aan zijn vak? “Mensen op een begrijpelijke manier uitleggen wat voor producten wij hebben en hoe je ze kunt toepassen. Ik blijf altijd eerlijk en beloof niets wat we niet kunnen waarmaken. Onze Desigo ruimteautomatisering kan ook uitstekend worden gecombineerd met producten van andere leveranciers. De wereld is open tegenwoordig. Desigo is een prachtig, veelzijdig gebouwbeheersysteem waaronder je alles kunt hangen. Siemens omarmt de open marktstandaarden zoals BACnet en KNX.

Samen sterk

Zijn inspanningen werpen vruchten af. Klanten waarderen zijn inzet en horen graag hoe Ivo tegen bepaalde zaken aankijkt. Hij heeft de afgelopen maanden een aantal nieuwe partners voor ruimteautomatisering van Siemens gewonnen en was betrokken bij mooie projecten. “We hebben onlangs samen met een partner voor een bestaand hotel Siemens ruimteautomatisering toegepast. Gezamenlijk hebben we een oplossing bedacht die volledig aansluit bij de behoeften van de opdrachtgever. Dát vind ik nou leuk: samen met partners, op basis van vertrouwen, tot de beste oplossing komen. Daarbij leer ik ook zelf nog dagelijks bij.”

Reageer op dit artikel