Informatief, actief en gezellig. Tijdens de Experience Day op 7 juni in Valburg lieten de technici van de Siemens Fire partners brandveiligheidstechnologie zich bijpraten over actuele ontwikkelingen en verkenden ze onder elkaar de mogelijkheden om samen te werken.

Marcel de Boer, engineer en inbedrijfsteller brandveiligheidstechnologie bij ENGIE, nam al voor de achtste keer deel aan de Experience Day en keerde net als de voorgaande malen enthousiast terug naar huis. “Je ontmoet op zo’n dag alleen maar mensen met passie voor hun vak en de presentaties en filmpjes waren weer erg leerrijk. Ik heb veel opgestoken over de ontwikkeling van het Siemens-portfolio met bijvoorbeeld het nieuwe PACE-ontruimingssysteem en Cerberus DMS. Ook de informatie over de inrichting van het doormeldsysteem en actuele aanpassingen van de normen vond ik interessant. Deze kennis deel ik graag met mijn collega’s binnen ENGIE.”

Verdieping en samenwerking

Humphrey Smit, onderhoudsdeskundige/teamleider brandveiligheidssystemen bij WL Techniek: “Aangezien ons bedrijf Siemens uitdraagt ben ik altijd nieuwsgierig naar hun nieuwe producten. De Experience Day is een mooie gelegenheid om theoretische productkennis op te doen, waar je in de praktijk vaak nauwelijks aan toekomt. Een stuk verdieping, dus. We werken al met Cerberus DMS en remote, maar de informatie hierover was een waardevolle aanvulling op wat we al weten. Deze kennis kunnen we commercieel inzetten, wat een win-win is voor Siemens en onszelf als partnerbedrijf. Daarnaast is het nuttig om de andere partners te leren kennen en van elkaar te horen waar je expertise ligt. De brandbeveiliging is een kleine wereld, en alle partners hebben specifieke expertise op een bepaald gebied. Wijzelf zijn bijvoorbeeld sterk in het programmeren en in bedrijf stellen. Weer andere partners hebben meer ervaring en kennis van beheer en onderhoud. Door als partners de kennis te bundelen, kunnen we allemaal een boterham verdienen en leveren we de beste service aan de klant. Deze samenwerking tussen concullega’s komt professioneel over.”

Vragen stellen

Ellard de Voogd, coördinator onderhoud en storingsservice bij Leertouwer in Barneveld, bezoekt de Experience Day al vele jaren “Je hoort altijd nieuwtjes en kunt ervaring uitwisselen met mensen die kennis van zaken hebben. Ideaal! Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van de normen en het Siemens-portfolio. Er zijn ieder jaar wel wat onderwerpen waar ik meer over wil weten. Dat was ditmaal Cerberus Remote. Ik was dit al zelf aan het uitzoeken en kon tijdens de Experience Day de vragen stellen waar ik nog geen antwoord op had. De activiteiten en de borrel aan het einde van de dag waren weer goed geregeld!”

Reageer op dit artikel