Aan gebouwen worden steeds hogere eisen gesteld. Ze moeten veilig, comfortabel en flexibel zijn en bovendien zo min mogelijk energie verbruiken. Op de ISH 2019 van 11 t/m 15 maart in Frankfurt maakt u kennis met de nieuwste automatiseringstechnologie van Siemens om gebouwen klaar te stomen voor de toekomst.

Thuis, op kantoor en in andere gebouwen willen we ons zo veilig en prettig mogelijk voelen. We brengen dan ook 90% van onze tijd binnen door. Naast het comfort, de flexibiliteit en veiligheid van gebouwen krijgt ook hun energieverbruik volop aandacht. Logisch, want gebouwen nemen 40% van het wereldwijde energieverbruik voor hun rekening.

Digitalisering en IoT
Digitalisering bereidt bestaande en nieuwe gebouwen voor op de toekomst. Gebouwen worden slimmer, ze ‘communiceren’ met ons door het uitwisselen van data. Op basis hiervan kunnen we hun comfort, flexibiliteit, veiligheid en energiezuinigheid verhogen. Op de ISH 2019 toont Siemens Building Technologies haar slimme IoT-systemen en -producten voor gebouwautomatisering die van elk gebouw een ‘perfect place’ kunnen maken.

Energieverbruik reduceren
We demonstreren onder meer onze nieuwe Building Operator voor het koppelen van verschillende soorten en merken gebouwautomatiseringssystemen en -componenten met de cloud. Hierdoor kunt u 24/7 meerdere gebouwen op afstand veilig monitoren, beheren en onderhouden. Handig voor bijvoorbeeld serviceproviders en onderhoudsbedrijven, die hierdoor snel op onregelmatigheden kunnen reageren voordat deze een probleem vormen voor de gebruikers van een gebouw én tools in handen krijgen om het energieverbruik van gebouwen te reduceren.

Slimme regelafsluiters
Verder tonen we onze nieuwe ‘intelligent valves’ voor warmte- en luchtbehandelingssystemen. Deze dynamische afsluiters controleren de flow en temperatuur en passen hun instellingen zelfstandig aan. Door de koppeling met de cloud kunt u ze snel configureren en via een app in bedrijf stellen en wordt hun software altijd up-to-date gehouden.

Gebouwbeheersysteem voor kleine en middelgrote gebouwen
Ook het in het afgelopen najaar geïntroduceerde gebouwbeheersysteem Desigo CC Compact wordt prominent voor het voetlicht gebracht. Het is speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote gebouwen, bevat alle basisfunctionaliteiten van Desigo CC en kan naar wens stapsgewijs worden uitgebreid om mee te groeien met het gebouw.

Informatie en toegangsticket
De ISH 2019 in Frankfurt vindt plaats van maandag 11 t/m vrijdag 15 maart 2019. U bent van harte welkom op onze stand C55 in hal 10.02. Op de stand zijn Nederlands sprekende Siemens medewerkers aanwezig. Kijk voor meer informatie over de ISH 2019 en het bestellen van uw gratis toegangsticket op: www.siemens.com/ish 

Reageer op dit artikel