In Hoogmade opende de nieuwe brede basisschool Ter Does onlangs de deuren. Het binnenklimaat in deze Frisse School is optimaal geregeld, wat de leerprestaties bevordert.

Systeemintegrator A&S nam de klimaatregeling voor zijn rekening. Het bedrijf richt zich op de mid-markt: scholen, kantoren, industrie, de agrarische sector maar ook duurzame stadsverwarming in samenwerking met glastuinbouwbedrijven en datacenters. Sinds drie jaar is A&S partner van Siemens voor gebouwbeheersystemen Synco en Desigo. “De Siemens-producten hebben een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid”, aldus Jim Sour van A&S. “De naamsbekendheid van Siemens werkt bovendien mee in het salestraject. Met Desigo Control Point biedt Siemens nu ook een mooie, schaalbare en eenvoudig te bedienen oplossing voor het middensegment van de markt.”

Optimale luchtkwaliteit

Basisschool Ter Does wordt duurzaam verwarmd en gekoeld met warmtepompen in combinatie met een gesloten bodemwisselaar. A&S werd door Vink Installatie Groep ingeschakeld voor de regeling van het binnenklimaat. “Het programma van eisen dat er lag bood voor ons voldoende ruimte om een goede invulling te geven. Wij hebben Desigo Control Point geadviseerd, inclusief naregelingen in 24 ruimten met Desigo Room Automation (DRA). De belangrijkste bestekeisen waren een goede temperatuur en luchtkwaliteit. Ter Does is een Frisse School. De lokalen zijn uitgerust met luchtkwaliteitsopnemers uit de DRA-lijn. Op basis hiervan wordt frisse lucht in de ruimten geblazen. Daarnaast regelen we de verwarming en koeling van de vloer.”

De klimaatinstallatie omvat 60 I/0-punten, 1 regelkast en 25 DRA-naregelingen.

Reageer op dit artikel