Tijdens de Firesafety & Security Beurs op 8 en 9 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch is de gehele beveiligingssector op één plek verzameld. Siemens brengt op de beurs haar brede FireSafety-porfolio onder de aandacht en laat zien hoe deze technologie door digitalisering toekomstbestendig wordt gemaakt.             

De beurs wordt georganiseerd door de brancheorganisaties Federatie Veilig Nederland (FVN, voormalig VEBON-NOVB), Techniek Nederland en VEB. Beveiligingsinstallateurs, technisch adviseurs en eindgebruikers maken er kennis met nieuwe diensten, technologische innovaties en bedrijven die voor hen interessant kunnen zijn.

Inspirerende omgeving

De FireSafety & Security-specialisten van Siemens kijken uit naar een informatief en inspirerend evenement. “Als technologieleverancier in de (brand)beveiligingssector hebben wij belang bij een zo breed mogelijk gedragen beurs, waar bedrijven uit de hele sector hun aanbod presenteren. Onze positieve ervaringen met voorgaande beurzen overtuigen ons ervan dat een tweejaarlijkse beurs in Nederland een must is om als exposant aan deel te nemen. Wij kunnen er persoonlijk in contact komen met bestaande en nieuwe relaties.”

Installateur van de toekomst

Siemens toont op de beurs haar gehele portfolio voor branddetectie- en alarmering en profileert zich als dé Fire Safety-specialist met het oog op de toekomst. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de digitalisering van het portfolio. “De installateur van de toekomst zal zich voor brandbeveiliging steeds meer richten op een IT-achtige omgeving. Hierdoor kan hij zijn werk beter voorbereiden, storingen snel op afstand verhelpen en predictief onderhoud plegen. Dit tilt de efficiency en brandveiligheid naar een hoger niveau.”

Koppeling met de cloud

Via het nieuwe Cerberus Portal kunnen data uit Cerberus-brandmeldcentrales van Siemens voor analyse naar de cloud worden verstuurd. Op de stand wordt ook getoond hoe men oudere brandmeldinstallaties kan moderniseren om deze stap te maken. Verder maken bezoekers kennis met de Siemens A-klasse ontruimingssystemen en bovenliggende managementsystemen, die het mogelijk maken om vanaf één centraal punt verschillende locaties te managen en monitoren. Op deze systemen kan ook beveiligingstechnologie van derden worden aangesloten. In enkele seminars zullen specialisten van Siemens dieper ingaan op o.a. ASA-technologie voor brandmelding en het koppelen van brandmeldtechnologie met de cloud.

Graag heten wij u van harte welkom op de  Siemens-stand (E11) in hal 7 van de Brabanthallen. U vindt deze vlakbij de catering en het centrale beursterras. De beurs is gratis toegankelijk na online registratie op www.fssevents.nl

Reageer op dit artikel