Digitalisering speelt ook binnen gebouwen een steeds grotere rol. In samenwerking met partners maakt Siemens Building Technologies (BT) gebouwen energiezuiniger, comfortabeler en veiliger.

Op gebouwniveau groeit de behoefte aan geïntegreerde oplossingen. “Dus geen losse systemen voor klimaatbeheersing, brandbeveiliging en security, maar een overkoepelend concept waarmee je het gebouw als geheel verbetert”, zegt Joanne Meyboom, sinds afgelopen zomer hoofd van Siemens BT in Nederland. “Voor Siemens BT biedt dit grote kansen. We kunnen tijdens de hele levenscyclus van een gebouw meedenken over – en zelfs eindverantwoordelijk zijn voor – optimaal comfort, veiligheid en energiezuinigheid. Van ontwerptafel tot sloop. Ons motto is dan ook: We make perfect places.”

Perfect places

Wat een perfect place in de praktijk betekent, bepaalt de klant en is vaak afhankelijk van de functie die een gebouw heeft. Terwijl in datacenters met name beschikbaarheid belangrijk is, legt een hoteleigenaar wellicht meer nadruk op comfort en veiligheid. In ziekenhuizen speelt ook welzijn een grote rol. Voor vrijwel alle gebouwen geldt dat energiezuinigheid steeds belangrijker wordt.

Samenwerking

Meyboom: “Onze eigen solutions-tak werkt maatoplossingen uit voor complexe gebouwen. Daarnaast zetten we in op samenwerking met partners, waaronder zowel solution-partners als partners die onze producten verkopen aan bijvoorbeeld installatiebedrijven. Deze multi channel strategie is bepalend voor ons gezamenlijk succes. Alleen in goede samenwerking kunnen we het totaalplaatje leveren. In de toekomst zullen we nog meer risico’s en baten met elkaar moeten delen. Hiervoor zijn we nieuwe partnershipmodellen aan het ontwikkelen.”

Reacties zijn uitgeschakeld voor dit artikel