Bent u als installateur benieuwd hoe uw business er over 10 tot 15 jaar uitziet? Bezoek dan de stand van Siemens Smart Infrastructure en haar Solutions Partners op de VSK beurs. U maakt kennis met de nieuwste automatiserings- en smart buildingoplossingen voor duurzaam en efficiënt gebouwbeheer en de kansen om op basis van digitale businessmodellen langetermijnrelaties op te bouwen met uw klanten.

De behoefte om gegevens uit gebouwen te halen wordt steeds groter. Automatisering en digitalisering dragen dan ook bij aan meer comfort. Zo kunnen gebruikers van moderne gebouwen de verlichting, verwarming en koeling afstemmen op hun persoonlijke wensen en via apps flexibel werkplekken en vergaderruimten boeken. Intelligente regeltechniek zorgt voor een gezond binnenklimaat als basis voor optimale leer- en werkprestaties.

Efficiënt met energie

Slimme gebouwen verbruiken bovendien alleen de energie die echt nodig is. Ruimten worden alleen verwarmd en verlicht als er mensen aanwezig zijn. Energie-efficiëntie wordt steeds belangrijker: in het kader van de energietransitie moeten gebouweigenaren aantoonbaar maken welke maatregelen zij nemen om het energieverbruik te reduceren. Hierdoor kunnen ze hun gebouwen tegen lagere kosten efficiënter beheren. Niet onbelangrijk in tijden van druk op de exploitatiekosten.

Noviteiten in gebouwbeheer

Als marktleider in gebouwautomatisering breidt Siemens haar oplossingen om gebouwen op basis van data met gebruikers te laten communiceren voortdurend verder uit. Op de VSK maakt u kennis met de nieuwe PXC4- en PXC5-regelaars om ook in kleine en middelgrote gebouwen het binnenklimaat intelligent te regelen. Daarnaast tonen we de ABT-site en ABT GO app voor het nog sneller programmeren en in bedrijf stellen van uw installaties. U ontdekt de nieuwe functionaliteiten van Desigo CC Compact, de ‘light’-versie van het Siemens gebouwautomatiseringssysteem Desigo CC, voor middelgrote gebouwen. De nieuwe KNX Multisensor kan in ruimten zowel de temperatuur als de CO2-aanwezigheid en luchtvochtigheid meten. Via Siemens Building Operator koppelt u allerlei soorten gebouwautomatiseringssystemen en -componenten van verschillende merken met de cloud, waardoor u gebouwen op afstand kunt monitoren en beheren. De dynamische Acvatix ‘Intelligent valves’ voor warmte- en luchtbehandelingssystemen controleren de flow en temperatuur en passen hun instellingen zelfstandig aan.

Lagere exploitatiekosten

De innovaties van Siemens sluiten perfect aan bij het thema van de VSK: ‘Midden in de toekomst’. Alex Driessen, Business Unit Manager bij Siemens Smart Infrastructure – Building Products, legt uit: “Het gebouw van de toekomst is elke dag weer in ontwikkeling, de weg ernaar toe is ingezet en nog vele nieuwe toepassingen komen steeds sneller op ons af. Alles begint met begrijpen wat er in een gebouw gebeurt. Op de VSK laten we zien waar je de benodigde informatie en kennis vandaan haalt en hoe we de adviseur en installateur hierin kunnen ondersteunen. Onze technologische oplossingen bepalen vandaag al de toekomst van gebouwen en stellen gebouweigenaren in staat om onder meer via preventief onderhoud de exploitatiekosten te reduceren.”

Nieuwe businessmodellen

Voor installateurs liggen er mooie kansen om op basis van digitale (cloud)oplossingen langetermijnrelaties op te bouwen met hun klanten en hun adviserende rol te versterken. Driessen: “De ontwikkelingen in gebouwautomatisering gaan razendsnel. In de toekomst zullen gebouweigenaren zich steeds vaker door adviseurs en installateurs laten adviseren over duurzaam verwarmen, koelen en verlichten. Automatisering, digitalisering en smart technologie leggen tevens de basis voor nieuwe, op data gebaseerde businessmodellen in de installatiebranche. Wij denken hierover graag mee met zowel installateurs, adviseurs als eindgebruikers.”

De VSK vindt plaats van 4 t/m 7 februari in Jaarbeurs Utrecht. U bent welkom bij Siemens & Solution Partners in hal 10, standnummer C010. Registreer u hier voor een gratis toegangskaart.

Reageer op dit artikel