Intelligente gebouwen zijn energiezuinig en bieden gebruikers een maximum aan comfort en flexibiliteit. Tijdens de BIM Onderwijsdag, het Building G100 event en Bits, Bricks & Behaviour maakt u kennis met de nieuwste technologie van Siemens voor gebouwmanagement, Room Automation en het echt slim maken van gebouwen. Ook tonen we voorbeelden van vooruitstrevende toepassingen van onze technologie in de praktijk.

BIM Onderwijsdag

Op 2 oktober presenteren we tijdens de BIM Onderwijsdag in Jaarbeurs Utrecht onze innovaties op het vlak van BIM (Bouw Informatie Management). We tonen onder meer onze CAD-browser waarin installateurs en adviseurs BIM-modellen kunnen downloaden van bijna al onze gebouwautomatiserings-, HVAC- en Fire Safety-producten. Verder demonstreren we de integratie van BIM in ons gebouwautomatiseringssysteem Desigo CC. U kunt een video bekijken over het toepassen van BIM bij de renovatie van de Koningstunnel in Den Haag. Voor dit project maakte Siemens een ‘digital twin’ met daarin onder meer gesimuleerde camerabeelden, afsluitbomen, verkeerslichten, matrixborden, enz. Hiermee konden we eventuele clashes tijdens de uitvoering al in de ontwerpfase tackelen en faalkosten voorkomen. Het op voorhand digitaal integreren van alle tunneltechniek borgde bovendien een veilige, vlotte verkeersdoorstroming in De Koningstunnel. De digital twin is tevens gebruikt voor het trainen van de tunneloperators. Meld u nu aan via bimonderwijsdag.nl

Building G100

Tijdens het Building G100 event op 3 oktober in Nieuwegein gaan we met eindgebruikers van gebouwbeheersystemen (GBS) in gesprek over intelligente gebouwen. We doen dit in de vorm van huiskamersessies. Op basis van prikkelende stellingen verkennen we met elkaar de meerwaarde van intelligente gebouwen voor de gebruiker. Hoe zetten we de gebruiker centraal en zorgen we ervoor dat hij veilig, comfortabel en optimaal kan functioneren? Hoe gaan we efficiënt om met het energieverbruik en de ruimte in gebouwen? U maakt kennis met onze technologie om dit inzichtelijk te maken. We maken tevens een virtuele wandeling door het St. Maarten Ziekenhuis in Mechelen, waar de integratie van meet- en regeltechniek, beveiliging, brandveiligheid en alle overige gebouwtechnologie eraan bijdraagt dat het ziekenhuis zowel nu als in de toekomt de beste zorg kan bieden tegen minimale gebouwbeheer- en onderhoudskosten. Meld u nu aan via Buildingg100event.

 Bits, Bricks & Behaviour

Ieder jaar organiseert de Nederlandse Branchevereniging voor Gebouw Automatisering de conferentie Bits, Bricks & Behaviour en ook dit jaar is Siemens weer aanwezig. Wilt u alles weten  over de laatste ontwikkelingen binnen de gebouwautomatisering en wilt u bijdragen aan een duurzamer Nederland? Zorg dan dat u er bij bent.Tijdens Bits, Bricks & Behaviour op 5 november in de Jaarbeurs Utrecht ontvangen wij u graag op de Siemens stand voor een gesprek over onze visie op de gebouwen van de toekomst. Het Siemens-portfolio om gebouwen slimmer, energiezuiniger en efficiënter te maken groeit. We tonen u de laatste ontwikkelingen met betrekking tot ons gebouwmanagementplatform Desigo CC en onze producten voor Room Automation. Door het gebruik van open standaarden zoals BACnet en KNX kunt u deze technologie tevens eenvoudig integreren met oplossingen van andere leveranciers. Interesse om deze conferentie bij te wonen, vraag dan hier uw toegangsbewijs aan.

Reageer op dit artikel